Posted on

Zoals ik al eerder heb vermeld is de Cameo een superveelzijdige machine. Nu is ook de cameo 4 (met ingebouwde rolhouder, …) en 4 PRO (met veel groter snijbereik) uit. Je kan er werkelijk alles mee. T-shirts bedrukken met flex, stickers maken, geschenkdozen maken, kaartjes maken, …

Op dit laatste wil ik even terugkomen. Jullie kennen allemaal wel het probleem, er is iemand jarig, het is nieuwjaar, Kerst, een overlijden, … en je hebt niet het juiste kaartje in huis. Dit is een probleem dat ik al jaren niet meer heb. Ik koop blanco kaartjes aan in de Action, bij Hema of in eender welke hobbywinkel en dan kan je aan de slag.

De penhouder

Het simpelste is gewoon met de penhouder van silhouette en eigen stylo’s of stiften te werken.

Links zie je de penhouder met de hulpstukken Small, Medium (reeds in de houder) en large. Welk hulpstuk je kiest hangt dus af van de dikte van je potlood of pen.

Rechts zie je de penhouder open en de penhouder met een gelpen van papermate in.

Zeer belangrijk is dat je het kleine dopje NIET weg gooit! Dit dopje heb je nodig!

Als je je gelpen of stift of iets anders in je penhouder steekt, fungeert het kleine dopje als stop.

De punt van je pen moet tot tegen het dopje komen, maar mag het niet omhoog duwen. Door het dopje op je penhouder te zetten en op zijn plaats te duwen, gaat de pen dus automatisch op de juiste plaats komen te zitten. Op die manier zal je ook geen lijnen op je papier krijgen.

Vergeet je hulpstuk niet aan te spannen zodat de pen vast zit.

Steek je penhouder vast in je cameo en start :-).

Silhouette gelpennen

Vind je de penhouder te moeilijk om mee te werken? Dan heb je ook de gelpennen van silhouette.

Dit zijn kleine dikke gelpennen die perfect in je cameo passen zonder extra houder.

Ze komen in tal van kleuren, maar het enige nadeel. Ze zijn een stuk prijziger en je kan enkel gelpennen gebruiken, dus geel potlood of stylo, …

Het kaartje maken

Een simpel kaartje maken is met de gelpennen en penhouder ongelooflijk makkelijk. Je upload een afbeelding in je software. Selecteert “cardstock” als materiaal en dan kan je ipv snijden “sketch” kiezen en gaan voor pen. Druk op sturen en een super simpel kaartje voor elke gelegenheid kan je zo tevoorschijn toveren.

Maak het af door een mooie tekst te schrijven in de binnenkant (ook met de cameo) dit lettertype heet “Rhapsody Sketch”. Je kan in de bibliotheek nog vele andere mooie lettertype’s vinden.

En een ander tof idee om je kaartje op te leuken is om iets leuks te vouven van het geld dat je er tussen steekt. In mijn geval vouwde ik een hartje voor mijn nichtje. En tutorial hiervan post ik zo snel mogelijk.

Zoals je ziet, soms is less more. Een simpel kaartje kan voldoende zijn en dat hoeft niet veel tijd te kosten.

De afbeeldingen die ik gebruikte voor mijn kaartjes vond ik via google. Het beste is een zwarte lijntekening te kiezen, deze zijn het makkelijkst te traceren.

Veel succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *