Posted on

ÉÊn van mijn andere bezigheden is grime. Van kleins af aan schilder ik graag en wou ik heel graag een make-up artist worden. Ik vroeg “grime” aan sinterklaas en een boek om het te oefenen.

Gewone kindergrime was echt niet goed genoeg

Iemand als clown of prinses schminken was echt geen uitdaging voor mij. Hoe moeilijker en hoe uitdagender en angstaanjagender hoe liever ik het doe. Grime is een kunst net als schilderen op doek, maar dan op het lichaam. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik de “cute” dingen niet wil doen, ik heb er gewoon meer plezier in als het een grotere uitdaging is. Mij moet je niet “inhuren” om snel snel iemand te schminken, dat kan ik niet elk kind of elke volwassene moet een kunstwerk op zich zijn. Ik lever niet graag half werk. Maar soms moet het ook snel gaan en dat weet ik.

Veel stappenfoto’s heb ik niet alleen afgewerkte, ook foto’s van collega’s en kinderen die ik schminkte op school kan ik hier niet plaatsen omwille van de wet op de privacy. Dus ik heb enkele foto’s van mezelf en mijn familie en ook enkele foto’s waar personen onherkenbaar op staan.

We beginnen met cute

panter make up kind

Net als ik is men dochter gek op schilderen, knutselen, schminken, ….

En het liefst van al doet ze alles zelf. Maar af en toe mag mama haar eens schminken in bijvoorbeeld een super cute panter.

panter grime kind
vlinder make up

Of een vrolijke glittervlinder

vlinder grime
prinses grime make up

En ze groeide op tot een prachtige prinses.

Maar de ‘cuteness’ verween bij klokslag 12 van HALLOWEEN

zombie grime kind

Zombies overvielen ons huis en lieten menig grootouder schrikken. (ik heb het lang mogen horen … hihihi)

zombie grime kind
zombie grime volwassene

Maar ja, het kan ook niet anders als je moeder er zo uit ziet. Haha.

En terwijl ik zo naar de Halloween wandeling op mijn werk reed heb ik ook meer dan 1 verbaasd en geschrokken gezicht in de file gezien. Om daarna in lachen uit te barsten.

De beste dag ooit.

zombie grime volwassene

Natuurlijk moest ik ook enkele collega’s onder handen nemen om ze Halloween waardig te maken.

hoofdwonde grime
De hoofdwonde van het slachtoffer in het moordspel.
hoofdwonde grime
De hoofdwonde zorgde voor veel koude rillingen.
vishaak grime
Een vishaak door de kaak van een mogelijke dader.

En naarmate men zoon groeit en een eigen willetje krijgt ….

Geen Paw Patrol, clowns of andere dingen meer op carnaval. Nee mama, ik wil een draak zijn. En niet zomaar een draak. Maar Stormvlieg, de draak van Astrid uit de film “How to train your dragon” of “Hoe tem je een draak”. Hoe begin je daar aan? Wel met een afbeelding op internet en veel fantasie.

draak stormvlieg make up

Gelukkig houdt mijn zoon er van om geschilderd te worden en valt hij zo goed als in slaap als ik bezig ben.

Het is een echte genieter op dat vlak. En gelukkig maar ook want ik denk dat ik meer dan een half uur bezig was aan zijn grime voor Carnaval dit jaar.

draak stormvlieg grime
draak en prinses grime

Zo dit zijn de werken die ik tot nu toe kan voorstellen, de volgende keer probeer ik er op te letten een stappenplan te maken, maar wie wil weten hoe ik het deed. Vraag gerust uitleg 🙂 Oh en nog een laatste foto … mijn draakje liep natuurlijk niet steeds met zijn oogjes dicht 😉 .

draakje grime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *