Posted on

Hallo iedereen, hier begint mijn avontuur met men eerste naaimachine, …

Deze eindejaarsperiode vroeg men man me opnieuw wat ik graag zou krijgen als cadeau. Ik had altijd al graag een naaimachine gehad (gewoon voor reparaties en zo, …) dus zei ik hem dat.

Zo gezegd zo gedaan, de volgende dagen ging ik naarstig op zoek naar een leuke naaimachine. Maar deze mocht wel niet te duur zijn en moest toch voldoende performant zijn. Ik wou ook een elektronische, geen mechanische.

Uiteindelijk kwam ik uit bij een 3-tal naaimachines, allemaal van Brother. De FS-20 (de goedkoopste), de FS-40 (de middenmaat) en de DS-140 (een iets duurdere en de opvolger van de FS-40)

Mijn keuze is uiteindelijk de FS-40 geworden. En dat blijkt tot nu toe een goede keuze te zijn.

brother FS-40
naaikoffer

Ik had ook snel een naaikoffertje samengesteld met het meest noodzakelijke materiaal.

Verder moeten jullie weten dat ik nu ongeveer 33 weken zwanger ben van een zoontje, en ik reeds een dochtertje van 3 heb (22 jan). Dus veel kleertjes en jongensachtige dingen heb ik niet, ook het beddengoed en zo zijn meestal meisje-minded. 

Het eerste project dat ik dus in gedachten had was de nieuwe bekleding voor mijn wieg. Hiervoor heb ik deze stofjes aangekocht.

Stof voor wiegbekleding celine wieg

Maar als leek achter de naaimachine had ik dus ook enorme drempelvrees om ergens aan te beginnen met nieuwe stofjes. Dus om te oefenen heb ik eerst wat oude kleren stuk gesneden en een jurkje voor men dochtertje gemaakt. (Dit was volledig zonder patroon, gewoon om mijn naaimachine even aan te voelen)

Dit is het resultaat. Zij was er althans erg blij mee 🙂

Wel hier ga ik dit bericht afsluiten, want anders wordt het net iets teveel proza in één bericht :-). In het volgende bericht bespreek ik mijn eerste grote project, mijn wiegbekleding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *