Posted on

Sinds de periode dat ik startte met mijn blog (2015) tot nu (2020) heb al heel wat nieuw materiaal bij. Zoals de cameo 3, de Brother innov-is 4000D en een prachtige over/coverlock de singer professional 5. Enkele mooie aankopen waarover ik zeker wat meer zal vertellen.

De cameo 3

Er zijn voldoende blogs denk ik die de cameo bespreken. Maar toch wil ik zeggen dat ik enorm tevreden ben met mijn aankoop, hij heeft er al heel wat projectjes opzitten en ik heb er nog nooit problemen mee gehad.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_20191014_132607.jpg

 Voor mijn cameo heb ik ook al verschillende toebehoren gekocht en uitgetest. Onder andere verschillende mesjes, de penhouder, verschillende soorten snijmatten en de speciale sketchpens van silhouette zelf.

Maar daarover meer in wat specifiekere posts.

Mijn ‘nieuwe’ naai-borduurmachine

Dan stel ik even mijn innov-is 4000D (2de hands) voor. Dit is een prachtige naaimachine die tevens een borduurmodule heeft. Waar mijn vorige borduurmachine max 10*10cm kon borduren, heeft deze een heel wat groter bereik. Ook de automatische draad afsnijder en inrijger maken het een heel stuk makkelijker om met deze machine grote werken te borduren. Zoals bijvoorbeeld grote namen en logo’s op handdoeken.

Dit is ook een super machine voor “in-the-hoop” projecten. Hierbij wordt alles volledig genaaid en geborduurd in het borduurframe zelf.

In een handomdraai maak je bijvoorbeeld een leuke knuffel.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_20161018_142712.jpg

Overlock / coverlock machine

En dan blijft nog mijn voorlopig laatste aanwinst over, men Singer professional 5 Over- en coverlock in 1.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_20180916_101006.jpg

Waarom 2 machines in 1? Puur uit het oogpunt dat ik beide wou om snel T-shirts te maken en af te werken. Maar het geld niet had om beide te kopen.

Dit was voor mij de goedkoopste oplossing om toch beide machines in huis te hebben. Heeft het een nadeel? Jazeker, je moet de machine steeds opnieuw inrijgen. Daarmee verlies je tijd, maar uiteindelijk vind ik dit een SUPER aankoop. Nooit gedacht dat het zo makkelijk ging zijn en uiteindelijk, oefening baart kunst. Als je de machine vaak inrijgt gaat het bijna vanzelf.

Het is wel erg handig als je het WORKBOOK van internet afdrukt VOOR je hiermee begint. Dat zijn bijna allemaal kleine lesjes om met je machine te leren werken. Zo heb ik het geleerd. Ik heb ze nu een jaar en nog nooit problemen of moeilijkheden mee gehad. Kan ik ze aanraden? Zeer zeker, voor mensen met een beperkt budget is dit zeker een aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *