Posted on

Het is me eindelijk gelukt om weer verder te werken aan men wikkeldekentje. En vandaag heb ik het dan ook afgewerkt. Het is de eerste maal dat ik zoiets maak, en heb me ook niet echt gehouden aan de werkwijze van Kallou.

Bij Kallou werken ze met 1 of max 2 lagen, ik werkte met 3 lagen stof. En zij werken met biais of paspel, aangezien ik gewoon restjes stof opwerkte en er geen extra centjes wou aanhangen heb ik de afwerking op een geheel andere manier gedaan. Ik heb gewoon de techniek die ik gebruikte voor men wiegbekleding toegepast.

Vorige keer had ik al de meeste stukken stof geknipt, dus deze keer gaat het vooral over het aan elkaar naaien van de delen stof en het afgewerkte dekentje.

Als je werkt volgens mijn methode, moet je eerst en vooral de stukken stof op de juiste manier op elkaar leggen, dit doe je met alle delen, ik heb er hier maar 1 getoond.

De juiste volgorde is: tussenvoering (wattine), daarop het deel van de binnenvoering met de goede kant naar boven, en daarop de buitenste stof met de goede kant naar beneden.

Je markeert goed van waar tot waar je de delen aan elkaar moet stikken, dus enkel stikken waar niets meer aan elkaar bevestigd moet worden (de losse delen dus).

Dit is doorgestikt, nu nog omdraaien …

Dit is het resulaat als je het binnenstebuiten keert. Je ziet enkel de zijkanten heb ik vast genaaid.

Ook bij het kapje en de voetjes heb ik enkel de losse kanten afgewerkt. Binnenstbuiten doorstikken, omdraaien en dan als afwerking op een halve cm van de rand nog eens doorgestikt.

De delen op elkaar bevestigen met de binnenvoering aan de buitenkant.

Doorstikken …

… en omdraaien

Velcro bevestigen

En klaar 🙂

Op de knoopsgaten voor de riemen na. Blijkt dat men knoopsgatenvoet niet groot genoeg is :-/

Weer iets dat geschrapt mag worden van men to-do lijstje 😀

  • babyslaapzakje (af)
  • jurkje met biais en flockfolie voor m’n dochtertje (af)
  • wikkeldeken (bijna af)
  • kruippakje)
  • volledig setje voor m’n dochtertje (A-lijn jurk of tuniek + broek + vestje)

Ik vraag me af of ik het ga halen, want heb weer zo’n leuke stofjes bij en zoveel nieuwe ideetjes dat ik denk ik nog een hele lijst aan mijn lijstje kan toevoegen.

In ieder geval tot de volgende keer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *