Posted on

Deze vakantie moest ik op zoek naar een hobby die niet teveel plaats in nam en die ik makkelijk mee kon nemen op reis. Het was een hele zoektocht, maar ik ben dan toch uitgekomen op mijn parel/kralen hobby.

Vroeger heb ik hier nog erg veel mee bezig geweest en heb talloze halskettingen, armbanden en ringen gemaakt. Hiervoor heb ik verschillende technieken uitgeprobeerd. Hier zie je enkele voorbeelden die ik maakte met de techniek erbij die ik gebruikte.

Enkel voorbeelden uit mijn collectie:

Rechts zie je een cellini spiral armband, bij deze techniek naai je elk kraaltje apart aan in buisvorm. Een heel tijdrovende bezigheid maar niet moeilijk.

met deze tutorial maakte ik de armband. Ik probeer hem later nog te vertalen 😉

Tutorial Cellini spiral

Links zijn 2 verschillende halskettingen gehaakt met kralen. Daarvoor moet je eerst voldoende kralen in de juiste volgorde aan je draad rijgen, (ongeveer 4m). Daarna moet je ze in buisvorm aan elkaar haken. Dit is echt niet makkelijk. Vooral even op de tanden bijten om al die kraaltjes te rijgen zonder fouten te maken. Hier ga ik in mijn volgende post verder op in aangezien dit het soort ketting was waar ik deze vakantie opnieuw voor koos.

Boven zie je een bruidsketting die ik maakte in “coraling technique” ik noemde dit als het ware kantklossen met pareltjes. Het is dan ook een echt pareltje geworden toen die klaar was.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_20191027_113532.jpg

 Deze laatste ketting werkte ik net af en heet de russian spiral. Hierbij worden keer per keer een reeks pareltjes aan elkaar genaaid in buisvorm.

Er bestaan heel wat technieken om juwelen te creëren met parels. Als je even googled kom je 1000den voorbeelden tegen. Maar hierdoor zie je soms door het bos de bomen niet meer.

In het begin heb ik heel wat technieken opgezocht en tutorials uitgeprobeerd om tot deze resultaten te komen. Zelfs enkele leuke e-books gratis op de kop kunnen tikken. Ik wil dit ook allemaal in mijn blog verwerken om jullie op weg te helpen.

Hopelijk kan ik jullie in mijn volgende posts wat bijleren of op weg helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *