Posted on

Frozen 2 speelt in de cinema, ik heb een dochter met lang blond haar en veel nagellak.
Resultaat: ” Mamaaa, kan je mij mooie nageltjes maken?” . Ik:”Natuurlijk lieve schat, dan schrijf ik er gelijk een blogje over.”

Eerst even geoefend op mezelf om het dan stukken beter aan te pakken bij mijn dochter. Dit is natuurlijk ook het uitgerekende moment om te tonen hoe goed de nagelboor van de machine werkt. Ik vijl erg licht, dus zet er geen druk op om zeker de nageltjes van men dochter niet te beschadigen. Dit gaat erg goed met de juiste frees.

De basis voor mooie nagels:

hechtmiddel voor gelnagels en gellak

Nu alle nagels mooi gevijld zijn heb je een aantal ‘basis’ -producten nodig om er voor te zorgen dat de gellak mooi hecht.

Als base coat gebruik ik ‘Vena Lisa’ “peel of”, het is een erg dikke rubberachtige base coat, leuk om aan te brengen, vloeit niet te snel open. Maar de “Peel off” heb ik nog niet echt ondervonden. Het is in ieder geval een prettige base coat om mee te werken en hij hecht erg goed.

peel-off base coat

De basiskleur

coscelia gellak wit nr 29

Voor elke nail art moet je een basiskleur kiezen, dit is de kleur waar je op voortbouwt. Makkelijke kleuren zijn lichte pastelkleuren of zwart. Voor nail art gebruik je best een effen kleur, geen glitters hierin gaat je tekening of stempel vaak verloren en wordt het snel te druk. Ik koos voor “Wit” van het merk ‘Coscelia’ (nr 29) en bracht hiervan 2 lagen aan. Tussen de lagen

Als de basis aangebracht is en je aan de “echte” nail art moet beginnen, breng je best bescherming aan op de vinger. Zo voorkom je dat er gellak op de huid komt. Ik gebruik ‘liquid peel off tape’ dit kan je aanbrengen net als nagellak met een kwastje rond de nagel. De mijne is nat eerst lichtroze om vervolgens donker en doorzichtig te worden wanneer het droog is.

liquid peel-off latex tape

De nail art zelf

cascelia gellak blauw

Voor de wit/blauwe overgang breng je eerst een extra laag witte gellak aan. Deze droog je NIET onder de lamp. Op de nog natte laag breng je met een ‘dottingtool’ een laagje lichtblauwe gellak aan op de nagelrand. Een dottingtool is eigenlijk een metalen staafje met een bolletje op het uiteinde. Dit heb je in verschillende diktes.

fanbrush

Nadat je het blauw hebt aangebracht op de nagelrand neem je een ‘gewaaierde’ penseel. Dit heet een ‘ventilator borstel of Fanbrush’. Die kan je goedkoop vinden in de action of ook op ali. Deze zijn perfect om te oefenen, het is niet erg als ze stuk gaan.

Heb je dit allemaal gedaan dan laat je de nagel zeker 60 sec drogen onder de lamp. Ik neem voor de zekerheid 90 sec.

blauw-wit nail art
dottingtool

Breng vervolgens met de dottingtool een beetje glittergel aan op de nagelrand. Herhaal de stappen zoals hierboven met de blauwe kleurgel. Verspreid de glitters zo even mogelijk over de tip van de nagel. Blijf zoveel mogelijk in het blauw.

coscelia glittergel nr 35
frozen effect nail art

Laat de nagels weer 90 sec drogen onder de lamp en breng je TOP coat aan.

Stamping

stempelplaten biutee

Wil je ook nog dat beetje extra? Die extra finishing touch dat alles leuker maakt? Dat kan je doen met een stempel. ik deed dit met de stempelplaten van “Biutee’ en simpele blauwe nagellak. Je kan niet stempelen met gellak!

sneewvlok stempel nagel

Stempelen is simpel. Neem een stempelplaat en stamp (dat is een gelachtig kussen). Zorg er voor dat alles proper is, vetvrij. Reinig de stempelplaat tussen elke stempel die je maakt en maak de stempel vuilvrij met een pluisjesroller.

nagellak aanbrengen op stempelplaat
Breng nagellak aan op de stempelplaat
nagellak afschrapen
Schraap de overtollige nagellak af , hou je schraper steeds in een hoek van 45° ten opzichte van je stempelplaat en schraap in 1 vlotte beweging.
sneeuwvlok stempel op stamper
Rol de stamper over de stempelplaat. Doe dit allemaal zo snel mogelijk! Anders droogt de nagellak.
stempel aanbrengen op nagel
Breng de stempel met een rollende beweging aan op de ontvette nagel.
sneeuwvlok stempel
Verwijder vlekken met nagellak remover
stempels nail art
Zo kan je de mooiste afbeeldingen overbrengen.

De afwerking

Breng tenslotte op alle nagels nog een laag TOP coat aan en laat 90 sec drogen onder de lamp. Klaar! Veel plezier!

Frozen 2 nail art af

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *