Posted on

Nu de nagels van men dochter zo mooi gelukt zijn, vond ik het tijd voor iets nieuws bij mij. Maar ik vind de gebruikte techniek wel leuk dus heb ik een variatie gemaakt op de Frozen 2 nagels. Ik noem het champagne nagels. Want met de gouden glitters lijkt het op de bubbels uit champagne. Leuk voor deze tijd van het jaar en de vele feestjes en recepties.

In deze post ga ik ook wat meer vertellen over hoe je toch kan stempelen met gellak. Begrijp me niet verkeerd. Met enkel en alleen gellak kan je niet stempelen, je hebt er iets meer voor nodig. Maar meer hier over verder in mijn post.

Subtiele feestnagels

coscelia gelpolish review

Als basis gebruik ik hetzelfde hechtmiddel en Base coat als in de Frozen nagels.

Met de kleuren heb ik wat gespeeld. Ik heb een lichtbeige ‘nude’ kleur gebruikt als basis. Net zoals bij het vorige bericht 2 lagen met drogen tussendoor.

Dan goud voor de overgang en gouden glitters voor de afwerking.

Als je de 2 basislagen in Nude hebt gedroogd onder de lamp breng je een 3de natte laag aan in dezelfde kleur. Met je gouden gellak stempel je op de nagelrand. Een beetje zoals een french manicure. Die lagen droog je nog NIET.

Met je ventilatorborstel of fanbrush. Zie vorige post. Ga je voorzichtig het goud laten overlopen in de Nude kleur. Dit doe je met fijne lijntjes, grote vlakken ogen snel lomp en te donker.

Tevreden met het resultaat? Dan kan je ze drogen onder de lamp.

gouden nail art feestnagels

Daarna breng je de glitters aan op de punt van de nagel en droog je dit onder de lamp.

Werk af met een goede TOP coat.

Kan je stempelen met gelpolish?

benodigdheden stamping nail art

Het antwoord op deze vraag is erg simpel. Nee.

Waarom zeg ik dan wel dat ik het deed?

Wel je kan stempelen met gelpolish, maar je hebt hier extra kleurpigment voor nodig. Ik heb dit liggen van men resin-art en zeepjes gieten. Dus dacht ik waarom niet eens proberen.

Je begint op dezelfde manier als bij stamping met gewone nagellak of stamping gel. Je zorgt er voor dat al je materiaal netjes is, vetvrij en pluisvrij (met de pluisrol).

Breng de gellak aan op je stempelplaat en schraap die vervolgens erg goed af. Beter dan bij gewone nagellak omdat er anders een kleverige laag achterblijft.

Het 1ste probleem wordt zichtbaar

stempelen met gelpolish

Als je de stempel opneemt met je “stamp” merk je al onmiddellijk dat je niet hetzelfde resultaat hebt als met gewone lak.

De gellak vormt druppeltjes en de vorm gaat deels verloren.

Vlekken kan je niet weg halen met de kleefrol die moet je verwijderen met alcohol.

Breng de stempel aan op je nagel.

Pas nadat je de vlekken hebt verwijderd met alcohol droog je de stempel onder de lamp. Je ziet de stempel nu nauwelijks omdat er onvoldoende pigment in gewone gellak zit.

De oplossing

Dit kan je dus oplossen door op de kleverige laag van de gel extra pigment aan te brengen met een kwast.

Reinig je nagel DUS niet met alcohol na de stempel MAAR wel erg goed VOOR de stempel. Zo blijft het pigment enkel aan de stempel hangen.

pigment aanbrengen
gellak stempel met pigment

Borstel het overtollige pigment weg en werk af met een TOP coat.

Zo ziet het eindresultaat er uit. Niet echt wat ik had verwacht, maar de stempel is nu wel zichtbaar.

Volgende keer gebruik ik een ander kleur pigment. Bij deze zit er een mooie paarse parelmoer glans in maar die zie je niet op foto.

gellak stempel met pigment
gouden nail art feestnagels

Dit is dan het uiteindelijke resultaat en hier ben ik best tevreden mee. In afwachting van men stempel gels is dit een leuk alternatief om mee te experimenteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *